Joomla website -Iets voor jullie bedrijf?

Vaak vragen startende klanten aan ons: waarom zou ik Joomla gebruiken? Is mijn oude site niet goed genoeg? Waarom moet ik overschakelen naar Joomla? Als u deze vragen stelt, bent u hier op de juiste plek. In dit artikel hebben we enkele redenen verzameld waarom u Joomla moet gebruiken, op welke manieren u Joomla kunt gebruiken en wie Joomla gebruikt.

Mensen maken vaak de fout Joomla te classificeren als slechts een blogplatform. Hoewel dat in het verleden waar was, is Joomla door de jaren heen geëvolueerd tot een veelzijdig contentmanagement systeem. Hoewel u nog steeds Joomla kunt gebruiken om een eenvoudige blog te maken, kunt u nu ook volledig functionele websites en mobiele applicaties maken.
Het beste deel van Joomla is dat het eenvoudig te gebruiken en flexibel genoeg is voor zo ongeveer alles. Dat is de belangrijkste reden waarom Joomla zo populair is geworden. Volgens een recente onderzoek beheert Joomla 18,5% van alle websites in Nederland
Vanwege de robuuste functies gebruiken veel van de TOPBEDRIJVEN Joomla voor het aansturen van hun websites, waaronder: Macdonald.com, Toyota.com, jaguar.com, linux.com, Bax-shop.nl, NS.nl en nog veel meer websites.
Laten we eens kijken waarom u Joomla zou moeten gebruiken.
JOOMLA IS GRATIS!
Joomla is een gratis software, dit betekent dat u vrij bent om het te downloaden, installeren, gebruiken en wijzigen. Je kunt het gebruiken om elke soort website te maken. Het is ook open source wat betekent dat de broncode van de software beschikbaar is voor iedereen om te studeren, te modificeren en mee te spelen.
Er zijn momenteel meer dan 2600+ templates en 31000 gratis plugins beschikbaar. U kunt ze downloaden, installeren en gebruiken op elke website.
Om Joomla uit te voeren, heeft u alleen een domein en webhosting nodig.

Vanwege de open source omgeving is Joomla een community-software. Het wordt onderhouden door een grote groep vrijwilligers waarvan de meerderheid Joomla-consultants zijn met actieve interesse in het laten groeien en onderhouden van Joomla. Iedereen kan bijdragen aan Joomla door het schrijven van patches, het beantwoorden van supportvragen, het schrijven van plug-ins, het maken van thema’s, het vertalen van Joomla en het updaten van documentatie.
Door Joomla te gebruiken, word je een deel van die geweldige community. Je krijgt gratis ondersteuning van andere communityleden, download gratis plug-ins en thema’s en als je eenmaal weinig ervaring hebt met Joomla kun je zelfs een bijdrage leveren aan de community.

Joomla is gemakkelijk!
Joomla wordt gebruikt door miljoenen mensen en bijna elke dag voegen nieuwe mensen zich bij de Joomla-community door hun eerste Joomla-websites te maken. De reden waarom mensen zich snel aanpassen aan Joomla is omdat het redelijk eenvoudig te gebruiken is.

Joomla is zoekmachinevriendelijk
Joomla is geschreven met behulp van standaard conform code van hoge kwaliteit en produceert een semantische markering die uw site zeer aantrekkelijk maakt voor zoekmachines.

update joomlaJoomla is eenvoudig te beheren
Joomla wordt geleverd met een ingebouwde updater waarmee u uw plug-ins en thema’s kunt bijwerken vanuit uw Joomla-beheerdersdashboard. Het geeft ook een melding wanneer er een nieuwe versie van Joomla beschikbaar is, dus u kunt het bijwerken door op een knop te klikken. U kunt al uw Joomla-inhoud veilig houden door geautomatiseerde reguliereJoomla backup in te stellen

Veiligheid
Joomla is ontwikkeld met beveiliging in het achterhoofd, dus het wordt als vrij veilig beschouwd om een Joomlawebsite te draaien. Maar net als in de echte wereld kan internet een onzekere plaats zijn.

 

Met Joomla bent u niet alleen beperkt tot het schrijven van tekst. Het wordt geleverd met ingebouwde ondersteuning voor afbeeldingen, audio en video-inhoud. U kunt Joomla ook gebruiken voor documentatie of informatie te delen.
Joomla ondersteunt oEmbed-enabled websites, wat inhoudt dat je YouTube-video’s, Instagram-foto’s, Tweets en Soundcloud-audio kunt insluiten door de URL in je bericht te plakken. Je kunt zelfs toestaan dat je bezoekers videos gebruik
Welke manieren om Joomla te gebruiken?
Joomla kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Het staat open voor mogelijkheden. U kunt Joomla als volgt gebruiken:
• Informatie website
• blog
• Content Management Systeem (CMS)
• Galerij
• Portfolio
• Beoordeling Website
• Winkel
• Video verzamel site
• Lidmaatschapssite

 

Voor contentbeheer is Joomla duidelijk een winnaar onder de CMS-markt. Joomla biedt veel meer soorten inhoud dan zijn naaste concurrenten, in de vorm van modules, artikelen, menu’s, menu-items etc.

Er kunnen zoveel verschillende soorten inhoud worden gemaakt en beheerd in onafhankelijk gescheiden delen van het Joomla-beheerpaneel.

Bovendien biedt Joomla zo’n overvloed aan velden voor elk type inhoud, dat een verscheidenheid aan verschillende toepassingen heeft. Meestal kunnen websitebeheerders zelfs notities maken over hun inhoud, als referentie wanneer ze terug zijn om deze later te bewerken.

Merk op dat hierboven slechts enkele voorbeelden zijn van hoe u Joomla kunt gebruiken.

We hopen dat dit artikel uw vraag beantwoordt waarom u Joomla zou moeten gebruiken. De beste manier om de ware kracht van Joomla te ervaren, is door het te gebruiken. Probeer het en laat ons weten wat je ervan vindt.
Als je dit artikel leuk vond, u kunt ons ook vinden op Facebook en Linkedin.