Welke tekst plaats ik op de homepage?

Wat plaats ik op de homepage?

Als je van plan bent om een website te (laten) maken is het belangrijk om na te denken wat je op de homepage wilt plaatsen. De homepage is normaal gesproken de meest bezochte bladzijde.
Vroeger was vooral tekst belangrijk, maar in het tijdperk van Youtube, Facebook, Twitter en Linkedin is een visueel ingestelde homepage zeker aan te raden.
Bovendien schijnt dat hetgeen je ziet veel beter te onthouden is, dan dat we lezen.

Tekst blijft natuurlijk ook belangrijk, onder meer ook voor de vindbaarheid in Google. Het blijft dan ook verbazend dat er mensen zijn die maar enkele regels tekst op de homepage willen. Het tegenovergestelde (heel veel tekst) is ook niet aan te raden.
De mensen nemen waarschijnlijk toch niet de tijd om alles te lezen, tenzij ze heel veel interesse hebben voor het onderwerp.

Zelf vindt ik “teasers” altijd een goede oplossing. Bijvoorbeeld een foto, met een klein stukje tekst eronder, en de mogelijkheid om door te klikken naar het onderwerp.
De mensen kunnen dan zelf hun keuze maken voor wat hun interesse heeft.

Ook is het goed om er rekening mee te houden dat tegenwoordig veel websites op verschillende apparaten wordt gelezen. (ipad, laptop, breedbeeld etc.) Wij bouwenalleen sites die hiermee rekening houden.

Uiteraard zijn klanten van ons vrij in wat ze willen plaatsen op de homepage. Maar algemeen advies hierover geven wij graag. In de praktijk wordt dit ook zeer gewaardeerd.