Wat komt er in Joomla 4?

Wat is nieuw in Joomla 4?

Joomla is  vastbesloten de volgende generatie Joomla de beste te maken. Joomla 4 zal eenvoud en een betere gebruikerservaring bieden, terwijl het ook een krachtiger systeem voor ontwikkelaars zal zijn.

Hier een korte lijst met belangrijke functies in Joomla 4 en voordelen die we willen implementeren:

 • Joomla installeren in een oogwenk. Een makkelijker, sneller en meer gebruikersvriendelijk installatieproces
 • Volledig nieuw gebruikersinterface (beheergedeelte en website) om een nieuwe en verbeterde ervaring te bieden
 • Het web is voor iedereen. We streven ernaar te zorgen dat de templates toegankelijk zijn (niveau AA van WCAG 2.1)
 • Een volledig opnieuw gebouwd Mediabeheer met een schonere gebruikersinterface en nieuwe afbeelding bewerk mogelijkheden
 • Een nieuwe publicatie workflow om je artikelen te beheren op een geavanceerde, aanpasbare manier
 • Web Services om je inhoud toegankelijk te maken via andere websites en voor makkelijkere mobiele app creatie
 • Nieuwe veiligheidsfuncties zoals ondersteuning voor prepared SQL statements
 • HTML mail templates om makkelijk aangepaste e-mails via je site te verzenden
 • Een verbeterde en uitgebreide Command Line Interface (CLI)
 • Een schonere en krachtiger codebase. Met het verwijderen van verouderde functies van Joomla 3.x en het gebruik van PHP namespaces die ontwikkelaars in staat stelt robuustere en innovatievere applicaties uit te brengen als ooit eerder
 • De kracht van het Joomla Framework in het CMS zelf gebracht
 • Een verbeterd event verzend systeem
 • En veel meer!

Joola 4

 

Er zijn veel nieuwe functies en voordelen in Joomla 4, laten we een paar functies gedetailleerd doornemen.

Nieuw en intuïtief beheerdersdashboard
Joomla 4 wordt geleverd met het nieuwe en een zeer intuïtief admin-paneel. Joomla 4-ontwikkelaars integreren de nieuwste versie van Bootstrap ie BootStrap 4 om de nieuwe kern-UI te ontwikkelen.

Het beheerdersdashboard is het eerste wat een gebruiker ziet nadat hij zich heeft aangemeld in het beheergedeelte van de website. Als het beheerdersdashboard meer verwarrend en overbelast lijkt, wil de gebruiker het misschien niet meer gebruiken. Dit is de reden waarom Joomla-ontwikkelaars heel hard proberen een nieuw en zeer aantrekkelijk beheerdersdashboard te bedenken.

Verbeterde SEO
Iedereen kent het belang van SEO bij webontwikkeling en gelukkig zorgt Joomla daar altijd voor. In de vorige versie is er ook veel SEO-ondersteuning en hetzelfde geldt voor Joomla 4. Er wordt aangegeven dat SEO-functies al op de takenlijst staan ​​om je SEO-spel te pimpen en hopelijk is het klaar in de stabiele versie .

Het opzetten van een Joomla-website is geen erg eenvoudige taak, maar in Joomla 4 zal het eenoudiger worden. Joomla 4 installatieproces is eenvoudiger voor een gebruiker om het voor elkaar te krijgen. De voorbeeldgegevens en meertalige installatie zijn opgenomen in de stap "Installatie aanpassen" zodat de gebruiker Joomla kan instellen en zijn website zonder problemen kan starten.

Veel kleuren en geweldige typografie
Last but not least, komt Joomla 4 met veel kleurenopties en nieuwe typografie. Roboto wordt het basislettertype voor Joomla 4.0. Dit komt omdat Roboto veel flexibiliteit biedt, zoals het gebruik van lichte, dunne, gewaagde, normale, gemiddelde en zwarte gewichten die passen bij het websiteontwerp.

In Joomla 4 worden de kleuren in het beheerderspaneel weergegeven volgens de toegankelijkheid van de gebruiker. Er is een voorgrondkleur en een achtergrondkleur van de tekst die een gebruiker zelf kan kiezen. Samen met al deze zal er een donkerblauwe kleurzijbalk zijn die er aantrekkelijk uitziet. De lichtgrijze kleur wordt gebruikt voor de hele gebruikersinterface.

Dus dit zijn enkele van de verschillende nieuwe functies die in Joomla 4 komen. Omdat de Joomla 4 nog in de ontwikkelingsfase is, kunnen we enkele nieuwe functies aannemen.

(bron joomlacommunity.nl en joomdev.com)

 

OSS /BERGHEM | Trigona webdesign | T: 06-52306908  | email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.