Tien tips voor wordpress

1.  Hosting

Een website begint bij de hosting. Je kunt WordPress gebruiken om een persoonlijke blog,
zakelijke website, e-commerce winkel of alles daartussenin te bouwen,
maar als de hosting niet goed is zal dit altijd tot problemen leiden.

Eisen zijn op 21-02-2020;

PHP 7.3 of hoger
MySQL 5.6 of hoger OF MariaDB 10.1 of hoger
Nginx of Apache met mod_rewrite module
HTTPS-ondersteuning

2. Thema

Kies een goed thema uit. Te veel mensen make nde fout om te haasten wanneer ze een thema kiezen. Dat zal je website helemaal niet ten goede komen. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar je moet ervoor zorgen dat elk thema dat je installeert mobiel-responsief is. Thema’s zijn nutteloos als ze niet correct kunnen worden weergegeven op mobiele apparaten.

 

3. SEO

Verzorg de SEO nadat de website is geïnstalleerd. Zonder een goede SEO-strategie krijgt uw WordPress-site niet veel organisch verkeer. Dit is cruciaal om te overleven in de huidige dag en leeftijd. Je kunt er niet alleen van uitgaan dat je inhoud alleen goed genoeg is om mensen naar je site te halen. Het maakt me niet uit wat voor soort website u heeft of in welke branche u zich bevindt, SEO moet een topprioriteit zijn.

4. Verklein afbeeldingen
Comprimeer afbeelding Er zijn nog veel te veel websites waarbij de afbeeldingen veel te groot zijn. De laadtijd is dan veel te lang, en de bezoekers zullen al voortijdig afhaken. Daarom moet elke afbeelding worden gecomprimeerd voordat deze wordt gepubliceerd.

5. Veiligheid
Zorg voor veiligheid Niets is zo vervelend als een website die gehacked is. De provider zal de website uitschakelen, en daarna begint een oneindige zoektocht naar waar de site allemaal is gehacked.

6. Blijf op de hoogte

Het is essentieel dat u niet achterblijft met WordPress-updates, omdat uw site snel kwetsbaar kan worden voor allerlei soorten hacks. Vergeet niet dat u ook uw plug-ins en thema’s moet bijwerken om uw site in goede staat te houden.

7. Mobiel vriendelijk

WordPress mobiel vriendelijk Als u WordPress (WP) als een professional wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat uw WP-site mobielvriendelijk is, wat betekent dat deze correct wordt weergegeven op een desktop, laptop en een mobiel apparaat, Veel ontwerpers en ontwikkelaars zijn het er allemaal over eens dat mobielvriendelijk momenteel het belangrijkste is voor alle websites, aangezien bijna 65% van alle online zoekopdrachten nu op een mobiel apparaat wordt uitgevoerd.

8. Links

Zorg voor links Het internet bestaat uit links. Zorg voor links van andere websites naar uw website, maar ook voor links binnen de website naar de verschillende bladzijden. Ook links naar blogs zullen het artikel beter doen delen, en meer bezoekers opleveren.

9. Backup

Maak regelmatig backups, zodat u altijd weer terug kunt naar een eerdere versie. Hiervoor zijn diversen tools. Na het maken van een back-uppunt kunnen gebruikers het framework en plug-ins veilig bijwerken, wetende dat er een vangnet zal zijn om op terug te vallen.

10. Snelheid

De bezoekers hechten veel waarde aan het snel laden van een website. Anders zoeken ze gewoon weer verder. Ook hier weer komt het belang van mobiele websites naar voren. Als die te veel moeten laden, al de bezoeker snel afhaken. Een mobieltje laadt een website in het algemeen nu eenmaal langzamer dan een PC.

Er zijn dus veel zaken om rekening te houden met een website, dit zijn slechts een paar voorbeelden. Het is daarom een goed idee om een professionele webdesigner in te huren, zodat u daar zelf niet naar om hoeft te kijken. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden.