Wordpress of Joomla? De verschillen, en de voor en nadelen

Het kiezen van een Content Management Systeem (CMS) is een belangrijke beslissing die grote gevolgen kan hebben voor uw website. Er zijn een aantal beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Dat gezegd hebbende, er zijn twee platforms die opvallen tussen de packs die direct kunnen worden vergeleken: WordPress vs Joomla.

Beide platforms staan ​​bekend om hun gebruiksgemak, uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en actieve communities. Hoewel WordPress en Joomla hun voor- en nadelen hebben, kunnen ze beide worden gebruikt om moderne, met functies gevulde sites te bouwen - dus hoe moet je kiezen welke voor jou geschikt is?

Als je rondzoekt naar Joomla vs WordPress, kun je tal van ideologische veldslagen vinden tussen ontwikkelaars aan beide kanten van het spectrum. Over het algemeen zijn hier enkele van de brede redenen die u aan elke kant ziet waarom één platform het beste is:

Wat is Joomla?
Joomla Logo
Joomla is net als WordPress een open source CMS waarmee u webinhoud en krachtige applicaties kunt genereren. Het is beschikbaar sinds 2005 en sindsdien is het een goed WP-alternatief. Hoewel zeer vergelijkbaar, verschilt Joomla vanaf het allereerste begin - in tegenstelling tot WordPress, biedt het verschillende database-opties die iets belangrijks is voor technisch onderlegde mensen. Maar als u niet van serieuze webontwikkeling houdt, zullen die functies niet zoveel voor u betekenen.

Joomla activeert miljoenen websites. Die variëren van eenvoudige persoonlijke pagina's tot complexe webapplicaties en intranetten waarmee mensen verbinding kunnen maken en lokaal kunnen werken.

Wat is WordPress?

wordpress 589121 960 720

WordPress is 's werelds populairste tool voor het maken van websites. WordPress kan elke stijl van een website maken, van een eenvoudige blog tot een complete zakelijke website. U kunt zelfs WordPress gebruiken om een ​​online winkel te maken (met behulp van de populaire WooCommerce-plug-in ).
Kennis van codering is niet vereist om inhoud op WordPress toe te voegen en te verwijderen. Er zijn meerdere bronnen beschikbaar waarmee bedrijfseigenaren de basis kunnen leren of medewerkers kunnen trainen om hun online content te beheren. Content management kan ook worden uitbesteed.

Wat is een WordPress-thema?
Een WordPress-thema is een verzameling sjablonen en stijlbladen die worden gebruikt om het uiterlijk van een website aan te passen, die van invloed zijn op de manier waarop inhoud wordt weergegeven op pagina's en berichten die worden aangedreven door WordPress. Thema's kunnen worden beheerd en gewijzigd in het Dashboard> Uiterlijk> Thema, gebied van uw WordPress-site.

Elk thema kan op sommige manieren van een ander verschillen. Het kiezen van een thema is net zo eenvoudig als het selecteren van een thema met de juiste functies voor uw zakelijke behoeften en smaak. Thema's kunnen ook worden aangepast met het extra gebruik van plug-ins (gratis en betaald) om functionaliteit toe te voegen, zoals galerijen, prijslijsten en meer.

Voordelen van WordPress

  • Gebruiksgemak - WordPress wordt algemeen beschouwd als het gemakkelijkste contentbeheersysteem om te gebruiken, vooral voor niet-ontwikkelaars.
  • Beter geschikt voor bloggen - WordPress maakt direct onderscheid tussen "blogposts" en "statische pagina's", terwijl Joomla slechts één type "artikel" bevat dat u met categorieën kunt bewerken.
  • Uitbreidbaarheid - WordPress heeft veruit het grootste ecosysteem van plug-ins en thema's, waardoor het gemakkelijk is om uw site uit te breiden met een verscheidenheid aan verschillende functies.
  • Enorme ondersteuningscommunity - omdat WordPress zo populair is, is het gemakkelijk om hulp te vinden via het enorme externe ecosysteem van blogs, Facebook-groepen en ontwikkelaars.
  • Lagere ontwikkelingskosten - deze enorme community betekent ook dat u ontwikkelingswerk over het algemeen een beetje goedkoper kunt doen.

Joomla voordelen

  • Meer geavanceerd gebruikersbeheer - Joomla biedt een geavanceerder systeem voor gebruikerstoegangscontrole en gebruikersbeheer.
  • Flexibel voor verschillende inhoudstypes - Joomla's componenten en modules geven u een beetje meer flexibiliteit voor het weergeven van niet-standaard inhoudstypes.
  • Meertalige ondersteuning - Joomla heeft ingebouwde meertalige ondersteuning, terwijl WordPress vereist dat u een plug-in van derden gebruikt.
  • Meerdere sjablonen - Met Joomla kunt u verschillende sjablonen gebruiken voor verschillende stukken inhoud, terwijl u slechts één WordPress-thema kunt gebruiken.

 

 

 

Wordpress,, Joomla

  • Aangemaakt op .