Wat is een webdesigner?

Een webdesigner is een IT-professional die verantwoordelijk is voor het ontwerpen van de lay-out, het visuele uiterlijk en de bruikbaarheid van een website.

Een webdesigner is iemand die zowel creatief als technisch ingesteld is en beide kenmerken gebruikt om websites te bouwen of opnieuw te ontwerpen. De webdesigner heeft de mogelijkheid om te begrijpen wat nodig is om een website functioneel en gebruiksvriendelijk te maken, maar tegelijkertijd aantrekkelijk te maken voor de gebruiker. Ook

webdesigner

Een goede webdesigner moet zowel creatieve grafische vaardigheden als technische vaardigheden hebben. Ze moeten kunnen visualiseren hoe een site eruit zal zien (het grafische ontwerp van de site) en hoe het zal functioneren (conversie van een ontwerp in een werkende website).

De term Web Designer wordt vaak ten onrechte uitgewisseld met de term webdeveloper en vice versa. Een webontwikkelaar is vaak meer een softwareontwikkelaar die werkt met programmeertalen om onderdelen op een website te creƫren, zoals de integratie met een databasesysteem.

 

wat is een webdesigner

  • Aangemaakt op .

OSS /BERGHEM | Trigona webdesign | T: 06-52306908  | email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.